VISITAS

jueves, 10 de marzo de 2011

Coherencia


Aço sembla que no te final, el problema de la llengua valenciana es un culebro sense fi, ya no es una lluita entre catalanistes llingüistics i valencianistes, sino que tambe es una lluita entre les diverses faccions valencianistes, es a dir, ya cada u interpreta les NdP com considera oportu com si foren les profecies de Nostradamus.
Les NdP son unes regles ortografiques per a escriure en valencià, se pot estar mes o manco d'acort, pero lo normal es seguir-les i si se fa una critica, fer-la seguint la normativa i no utilisar paraules en desus. Perque una paraula aparega escrita fa 200anys d'una forma distinta a la d'ara no te per que ser mes correcta, si no en el castella encara escriuriem com fa 200anys tambe,"i entenderan vuestras mercedes que no es cosa singular dicha anomalia".
Si la RAE es la que vela pel castella, la RACV mediant la seccio de llengua i lliteratura es la que vela per la nostra llengua i per disciplina i coherencia deuriem seguir-la, cap castellà-parlant qüestiona a la RAE, pero els valencians sempre mos qüestionem a nosatros mateixos, no te sentit, yo soc partidari de fer critiques pero respectant la normativa encara que siga en contra de la mateixa normativa i sempre per millorar-la.
Ara si tots nosatros volem -i aci fare meues les paraules d'un amic meu-, que la llengua valenciana siga un subjecte internacional reconegut com a materia llingüística internacionalment i tinga un estandart oral i escrit propi que la reconega com a llengua independent dins de les llengües romaniques no hi ha mes collons, (aço ya es meu) que ser coherents en la normativa de la RACV o de les Normes d'El Puig que son la mateixa per si algu s'ha fet un embolic.
Aço es lo que n'hi ha, punt i pilota, i el que vullga ser un analfabet llingüistic ortografic està en el seu dret pero per favor que no diga que es valencianiste.

2 comentarios:

  1. Curios que aquells defensors de l'anarkia ortografica o promotors de canvis en la normativa perteneixquen o siguen proxims a les terceres vies (pancastellanista els primers i pancatalanista els segons)...¿o no?

    ResponderEliminar