VISITAS

lunes, 5 de octubre de 2009

Valencianisme


Ser valencià i tindre consciencia de que un ho es, territori, llengua, i poble formen una Nacio, defendre tot aço i ademes voler defendre-ho tu sense intromissions de cap tipo catalanes o de qualsevol atra part d'Espanya es lo minim per a declar-se valencianiste.

Si u no te consciencia de ser valencià i sentir esta terra com la seua patria per damunt de tot, dificilment podra arribar a ser valencianiste, per al valencianiste assoles cap un sentiment dins d'ell, que es el de ser valencià.


Qualsevol partit que se definixca com a valencianiste ha de tindre clar que la prioritat sempre ha de ser el govern i el benestar de tots els valencians siguen lo siguen, no crec que escomencen per desterrar a la gent .Pero si s'ha de tindre clar que el valencianisme no es un partit politic, ara els partits politics si poden oferir una politica netament valencianista.

Lo important per als nacionalistes valencians es que tant de perill te el pancatalanisme com el castellanisme perque els dos, frenen i ofeguen el símbols i l'identitat de l'autentic poble valencià. Encara que mosatros fem tot lo possible per defendre la nostra nacio i el nostre regne promocionant cultural i politicament les nostres diferencies entre els atres pobles d'Espanya
u no pot ser valencianiste, defendre la llengua valenciana, la Senyera Real, les tradicions, la cultura, la politica economica i social, unflar-se el pit dient que es valencià i despres dir que la seua nacio i patria es l'espanyola. ¿Quin valencianisme es eixe?. Que coincidixca en atres grups en quatre coses puntuals no mos fa anar en el mateix barco; potser naveguem junts durant un temps i res mes. Si no està al cent per cent en la meua patria que es el Regne de Valencia definir-te com a valencianiste te cau molt gran.

El valencianisme ha sigut, sera, i es un moviment pur i netament valencià, dins d'este moviment hi ha gent de dretes, esquerres, de centre, federalistes, algu independentiste, fontaners, advocats etc. pero tots son d'orige valencià, tots pensen que Valencia es la seua patria. Per ad alguns la primera, per a uns atres l'unica, esta patria hui en dia es troba dins d'un estat format per atres nacions o patries i aixina ha segut sempre ( regnes cristians, moros, tribus iberes, romans, cartaginesos, alans, celtes, sueps, almohades etc).

Les persones que defenem les tradicions, llengua i cultura valencianes, mos considerem valencianistes i com mos sentim diferents de catalans i castellans per ficar un eixample, mos considerem nacionalistes perque els valencians som un poble i una nacio i tenim un territori definit des de fa segles, mes antic que l'actual territori espanyol, podem acceptar l'existencia d'Espanya pero esta no pot negar l'existencia del poble valencià i la seua nacio. Se pot vore que mos expressem en una llengua distinta.
No comprendre aço tan basic es admetre que no se reconeix el moviment valencianiste i la nostra lluita.
El valencianisme devem considerar-lo com un moviment de reintegracio nacional, que deuria de ser lliure i democratic, un moviment espiritual i economic on tots els valencians deuriem de retrobar-mos i millorar la nostra cultura (la nostra i no la de atres) en la nostra llengua, la nostra propia politica i el nostre propi dret que mos obriga el cami del nostre propi autogovern aixina podrem governar la nostra patria valenciana.
Y tot deu escomençar per fer sentir al poble valencià que el centralisme i el catalanisme trenca la seua personalitat furtant-li-la i no deixar-los ser lo que son, valencians. Hi ha que fer-los sentir la necessitat que tenen de defendre la seua cultura llengua i personalitat propies i de fer reconeixer el seu dret i amparar-lo.

El valencianisme no pot estar nugat a l'espanyolisme ni al catalanisme perque seria canviar un estat central per atre, per aixo hi ha que expulsar estes dos corrents del nostre moviment perque son elements retardants i dissolvents de la nostra lluita i del nostre resorgir.

4 comentarios:

  1. Per que algun dia els nostres fills puguen dir recordant-nos que...
    Som dignes de ser valencians.

    Enhorabona per l'articul germa.

    ResponderEliminar
  2. No crec que articles com eixe,excloent i quasi sectari, afavorixca la bona convivència entre ciutadans. No existeix un manual del bon valencianista, cadascú ho sent a la seua manera.
    Es pot estimar la teua nació sense renunciar a una part de la historia,de les influencies de tots els pobles que han passat per terres valencianes i sense ser anti...res, ni catálà ni espanyol.Lo Regne antic és germà de catalans,mallorquins(la mateixa llengua ho demostra,es diga comes diga) i aragonesos principalment,i per extensió dels altres pobles hispànics,sense els quals no seria com es actualment.Es la meua opinió amb respecte.

    ResponderEliminar
  3. El articul no parla de ser valencia, si no de ser
    valencianiste i per lo tant nacionaliste i un nacionaliste valencia no pot ser ni castellaniste
    ni catalaniste, que no es lo mateix que ser anti.
    me he explicat?

    ResponderEliminar