VISITAS

sábado, 25 de junio de 2011

Benvingut


He de demanar disculpes abans de tot per haver estat absent tant de temps, pero l'arribada al mon d'un nou valencià i ademes fill meu ha segut la causa d'esta absencia al blog.
Un nou valencià que arriba al mon despres d'unes eleccions on la opcio política valencianista a desaparegut i si no fiquem remei no tornara mai. No vaig a fer una valoracio de les eleccions ad estes altures perque ya se sap lo que n'hi ha. Lo que hem que fer es mirar al futur i oblidar-nos del passat, i el futur s'ha de construir en un proyecte nou i en noves implicacions de gent jove, nova i preparada, formada en el valencianisme cultural i social.
Yo pense que els nacionalistes valencians tenim que colaborar en este nou proyecte polític des de tots el llocs on som visibles, es mes, esta nova reconstruccio deu de ser liderada pel nacionalisme valencià, l'unic hui en dia en una estructura organisativa prou ferma per a fer de llavor del futur politic.
El nacionalisme valencià propon quatre pilars basics per ad este nou proyecte, estos pilars proposts en son dia per Robert son:

- Llengua valenciana propia dels valencians escrita segons les Normes d'El Puig que son les uniques fetes respectant l'autoctonia de la llengua valenciana.

- Cultura valenciana propia no compartida en cap atra nacio de l'Estat Espanyol.

- Territori valencià com a lloc delimitador de la nacio dels valencians i per tant unic referent politic que nos importa.

- Simbols valencians propis que nos diferencien d'unes atres nacions com la Real Senyera.

Aci es a on ha de menejar-se el valencianisme; tot aquell que no combregue en estes quatre opcions deuria mantindre's fora del moviment valencianiste politic.

Com deya abans els nacionalistes deurien donar soport a tot allo que combregue en estos quatre pilars basics del valencianisme i deurien fer-ho des del nostre propi partit politic nacionaliste, el qual deuria afegir-se a qualsevol atre partit nou, o reviscolat on totes les sensibilitats valencianistes feren força comuna.

Per supost que la pau llingüística i l'us d'una mateixa normativa ortogràfica, Normes del Puig, tambe ha de ser una dels principals punts d'acort entre el valencianistes aixina com el tema de l'accentuacio i qui ha de ser l'entitat oficial de la llengua valenciana ha de quedar solucionat d'una manera definitiva. En este sentit tots han de fer sacrificis i deixar de jugar a filolecs i acceptar lo que diguen els mestres que tenim, que ne son molts i molt bons.

Si tot es aixina i es fa en trellat tal volta d'aci uns anys els meus fills puguen votar un partit d'estricta obediencia valencianista.

Benvingut fill meu al mon i a Valencia, la teua terra.

4 comentarios: